Skip to main content

Testimoni

Apa Kata Mereka?

Sharifah Azizah
Chief Executive Officer
Empire Consortium

Ili Zawani Ismail
Managing Director
Naturalife Solution Sdn Bhd

Mahasiswa
Sarjana Muda Undang-Undang
Universiti Malaya

Portal SembangLegal.com adalah satu langkah yang progresif dalam meningkatkan pengetahuan undang-undang untuk perniagaan di kalangan usahawan di Malaysia. Faedah ini akan juga dinikmati oleh para graduan yang kini digalakkan untuk berkarya dalam bidang perniagaan persendirian. Ia akan menjana lebih ramai usahawan yang berilmu dan berpengetahuan tinggi selaras dengan usaha membangunkan usahawan di negara ini.

Profesor Emeritus Tan Sri Anuwar AliCanselor
University of Cyberjaya

Sembang Legal Membantu Perkukuhkan Perniagaan Anda Dari Segi Undang-Undang

Golongan sasar utama bagi SembangLegal.com adalah usahawan mikro di mana statistik menunjukkan bahawa hampir 80% dari Industri Kecil dan Sederhana (IKS) terdiri dari perniagaan mikro.

Portal SembangLegal.com yang merangkumi aspek undang-undang untuk bisnes tentunya akan memberi manfaat kepada usahawan. Portal ini akan mempertingkatkan literasi undang-undang yang amat diperlukan oleh usahawan dalam membina perniagaan yang berdaya tahan dan untuk maju ke tahap yang lebih tinggi. Saya menyaran agar semua usahawan melayari portal ini dan menimba ilmu yang amat relevan bagi bisnes.

Dato' Hazimah ZainuddinPengarah Urusan Hyrax Oil Sdn Bhd | Timbalan Pengerusi 1 Women Leadership Foundation | Ahli Lembaga Pengarah MATRADE (Malaysia External Trade Development Corporation) | Ahli Lembaga Pengarah MPOB (Malaysian Palm Oil Board)

Portal SembangLegal.com adalah satu langkah yang progresif dalam meningkatkan pengetahuan undang-undang untuk perniagaan di kalangan usahawan di Malaysia. Faedah ini akan juga dinikmati oleh para graduan yang kini digalakkan untuk berkarya dalam bidang perniagaan persendirian. Ia akan menjana lebih ramai usahawan yang berilmu dan berpengetahuan tinggi selaras dengan usaha membangunkan usahawan di negara ini

Profesor Emeritus Tan Sri Anuwar AliCanselor, University of Cyberjaya